В ролята на писател се изяви реферът Георги Игнатов. Книгата със заглавие „Тенденции и насоки за усъвършенстване и развитие на футболното съдийство“ вече излезе от печат.

"С написването на тази книга искам да покажа на футболната общественост в България, че футболното съдийство не е проста дейност, а цяла наука. Искам специално да благодяря на всички бивши и настоящи футболни съдии, които участваха в психологическите и медицинските изследвания, с които монографичния труд придоби своето значение“, заяви за bgreferee.org Игнатов, който е в ранглистата на „Б“ група, но ръководи срещи и в „А“ група.

Рецензенти на книгата са почетният председател на Асоциацията на съдиите по футбол в България проф. Димитър Пармаков и бившият ректор на НСА проф. Лъчезар Димитров. В съдържателно отношение монографията покрива следните тематични области: Исторически аспекти в развитието на футболното съдийство в световен и национален мащаб; Същност и предпоставки за ефективно футболно съдийство; Правомощия и задължения на съдийския екип; Физическа подготовка на футболния съдия; Психическа подготовка на футболния съдия; Теоретична подготовка на футболния съдия; Селекция във футболното съдийство; Научно-приложни аспекти при осъществяването на изследвания за соматотип; Хранене на футболния съдия.