Аматьорският футболният отбор на Стефан Караджа (село Срем, обл. Хасково) картотекира руснак и нигериец за предстоящите мачове до края на сезона в областната дивизия.

Единият от тях Виталий Серенко, който направи впечатляващ дебют в събота, като заби 2 гола при победата на тима с 5:1 над доскорошния лидер Герганин извор (Бисер).

Виталий Серенко е израснал в школата на Динамо (Москва) и е играл за дублиращия отбор на гранда, информира football24. 22-годишният нападател, който е висок 198 см е изкарал един сезон и в първенството на Казахстан. Дебют за гостуването на сремци на Топлика (Минерални бани) ще направи в неделя и другото ново попълнение - Итеижидике Айдевон Обертранс от Нигерия, който играе на поста централен защитник. Така играещите чужденци в момента стават трима.

Другият е ученикът от Лондон Рийс Гордън, който играе като халф в състава на Свиленград 1921 II.

Първият чужденец в групата бе доброволецът от Франция Никола Будин - играл за Спортист (Книжовник) през сезон 2009/10. Будин записа няколко участия в контроли на ФК Хасково и дори бе пред трансфер в тима, тогава в "Б" група.