20-годишният Преслав Боруков, който играе силно и бележи голове с екипа на Етър, даде интервю пред британския вестник „The Star“.

 „В България се говори, че младите трябва да бъдат част от държавния тим. Надявам се скоро да пратят повиквателна и мен. Следващият лагер е през март. Но първо трябва да видим кой ще е новият селекционер и дано да се интересува от мен“, твърди Преслав, който изкара четири години в школата на Шефилд Уензди. След като обаче не получи шанс за първия отбор на „кукумявките“, той се прибра в България и подсили търновския тим.

 „По време на предстоящата зимна пауза в българското първенството ще се завърна в София и заедно с моя агент ще обсъдим каква е най-добрата следваща стъпка в кариерата ми. Има интерес от тимове както от Западна, така и от Източна Европа. Засега обаче съм съсредоточен само върху играта си“, откровен е Боруков, който е много вероятно да напусне Етър през януари срещу 60 000 евро, защото договорът му изтича през лятото.

„Останах разочарован в Уензди. Напуснах заради вече бившия мениджър на отбора Гари Монк. Надявах се той да ми даде шанс поне в някой мач за купата или пък поне в предсезонната подготовка.

Но пък мисля, че сега бих паснал на стила на игра на новия мениджър Тони Пюлис. Но знае ли човек“, казва още нападателят.

„Отхвърлих предложения да играя в дубъла (до 23 г.) на няколко английски клуба. Имах оферти и от елитни тимове от Гърция, Кипър и Чехия“, завършва Боруков.