Разтрогналият договора си със Сливен Валентин Веселинов кара проби в полски тим. 19-годишният нападател се е присъединил към подготовката на добре познатия на феновете на "Левски" - Гурник (Забже), който е на лагер в турския курорт Анталия. Веселинов дори вече записа първия си гол за тима, разписвайки се за 1:1 при загубата с 1:3 от азербайджанския Кяпаз Ганджа.

Очаква се до няколко дни треньорът Богдан Заяц да се произнесе дали смята да разчита на българина.

Васелинов е роден на 15 юни 1992 година в Русе. Открит е от скаутите на Черноморец (Бургас), където е привлечен да тренира. След това се мести още в юношеска възраст в Сливен и именно под Сините камъни прави дебюта си и в професионалния футбол. Най-напред играе в юношеските формации на "войводите", а през последните 2 години е твърд титуляр и при мъжете. През миналия сезон, когато тимът на Йордан Лечков изпадна от "А" група, Веселинов записва 22 мача и 2 гола. През есенния полусезон в Източната "Б" група взе участие в 14 мача и реализира 2 попадения. Той беше от групата на многото играчи, които разтрогнаха договорите си с клуба заради неполучени по няколко заплати. Така Веселинов остана без отбор и реши да пробва късмета си в полския тим.

Както е известно, през 1970 година Гурник елиминира "Левски" на 1/4-финалите в турнира за КНК. "Сините" бият в първия сблъсък в София, след като Георги Аспарухов-Гунди бележи в 89-ата минута за крайното 3:2. Това обаче се оказва недостатъчно и след 2:1 на реванша тимът от "Герена" напуска надпреварата, а поляците продължават напред.