ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньор по футбол на детски и юношески формации е налетял да бие 18-годишно момиче, научи БЛИЦ. Скандалната ситуация се е разиграла по време на турнира „София Къп“, който протече при отлична организация от страна на БФС.

Наставникът на формацията на ФК Олимпия за деца, родени през 2011 г., Димитър Димитров (на снимката вдясно) през целия мач срещу Пирин (Благоевград) се е държал изключително грубо със съдийката Валерия Петрова. С арогантното си поведение той е провокирал същия тип нападки от страна на родителите на футболистите към 18-годишното момиче.

Треньорът получил няколко предупреждения от младата реферка да укроти поведението си, но след като такава реакция не последвала, тя прекратила мача седем минути преди неговия край.

40 минути по-късно Димитров успял да нахлуе в съдийската стая, където няма никакво право да влиза. В съблекалнята той продължил с грубото си поведение, упражнил физически натиск върху Валерия Петрова и опрял главата си в нейната, докато я псувал и сипел грозни заплахи. 

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Заради цялата ужасна ситуация, претърпения уплах, физически тормоз и психологически стрес Валерия Петрова в продължение на две денонощия не е успяла да спи. Тя дори обмисля отказване от съдийството. По казуса вече е подала доклад в БФС, както и жалба в полицията, в която всичко е подробно описано.

Това вероятно е един от малкото случаи, в които футболен съдия се престрашава да се бори с насилието, упражнявано върху реферите от страна на треньори, родители, а понякога и клубни шефове, по време на мачовете от подрастващите групи. Сега предстои компетентните органи да се произнесат по случая с физически натиск, упражнен върху млада жена.

Цялостното поведение на Димитър Димитров в никакъв случай не кореспондира на визитката му, която е публикувана в сайта на ФК Олимпия. Според нея той е преминал квалификации в Чарлтън и Футболната асоциация на Англия. Подобно грубо отношение към футболен съдия и към млада жена едва ли се толерира на Острова, където държат на джентълменските обноски. Със сигурност с арогантността си Димитров не дава и добър пример на подрастващите футболисти. За капак скандалът изригна само дни, след като България беше разтърсена със случая "Дебора". 
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!