Треньорът Георги Иванов-Геша това лято се раздели с Доростол (Силистра). Мястото му зае Самир Селимински, а след 7-ия кръг в Източната "Б" група тимът заема последното 10-о място с едва 2 спечелени точки. Геша е огорчен от случващото се в българския футбол и недоумява как може БФС да позволява на треньори без лицензи да водят отбори. Бившият играч на "Левски" даде интервю за БЛИЦ.

- Как ще коментирате представянето на Доростол от началото на сезона?
- Без коментар. Нали виждате... Доростол е на последното място. Три първенства да играят, пак няма да съберат толкова точки, колкото имахме през миналия сезон, когато аз бях треньор. Имахме 35, отнеха ни 7. И нека вече да спрат да се оправдават с мен за загубите. Твърдят, че съм настройвал футболистите да падат. Ръководството им забранява да разговарят с мен. Дори им изваждат разпечатки и проверяват дали някой от играчите ми е звънял. Явно моят призрак ги преследва. И това е, защото искат да се сравняват с Георги Иванов-Геша, смях! Все едно да сравняваш Москвич с Мерцедес.

- На ваше място ръководството назначи Самир Селимински, очаквахте ли да се стигне до раздялата ви с Доростол?
- Той е професор. Няма лиценз да води юноши, а те му дали да се упражнява на мъже. Възнамерявам да направя запитване до БФС как така Селимински е треньор на Доростол. Той няма право да води отбора. Те обаче по документи водят онази карикатура Румил Жотев за старши треньор. Грозна картинка. БФС позволява на Сульо и Пульо без лицензи да се упражняват в отборите. Заради това българският футбол е в това трагично положение, не спираме да затъваме.

- Изчистихте ли взаимоотношенията си с Доростол?
- Как да ги изчистим, след като г-н Пенчев (б.а. - президентът на Доростол Милен Пенчев) не отговаря на телефонните ми обаждания. Дадох ги на съд за неизплатени заплати. Имат да ми дават повече от 10 000 лева. Вижте, че сега ходят по 200-300 човека на домакинските мачове. А през миналия сезон идваше в пъти повече публика и имаше добри приходи от продажба на билети. Всеки лев, който съм взел от клуба, се е върнал от посещаемостта. А сега положението е трагично. Хората се оттеглиха и вече не им пука за Доростол. Ръководството се оплаква, че няма пари, а привлича футболисти. Лъжат ги, че ще им плащат. Водят клуба до фалит. Трупат задължения, не погасяват дълговете си. Искам да попитам кой дава право на тези хора да харчат по този начин парите, които гласува общинския съвет? Нищо добро не чака Доростол. Там е пълно с мишки. Няколко човека имаха за цел да ме изгонят и успяха.

- Защо искаха да ви изгонят?
- Това са хора, които не разбират от футбол и правят само интриги, за да извлекат полза за себе си. Целта им е да затрият футбола в Силистра. Предупреждавал съм нееднократно за това, но никой не ми обръща внимание.

- Огорчен ли сте от начина, по който постъпиха с вас?
- Разочарован съм, защото аз изградих този отбор. Болно ми е като виждам Доростол на последното място. Манипулираха 5-6 фенчета да ми скачат и постоянно да искат оставката ми. Ето, махнах се, а сега доволни ли са? Всички дългогодишни служители на клуба са пред напускане. Това само по себе си говори много.

- Кой манипулира въпросните фенове, за които говорите?
- Има един слуга в Доростол. Георги Енчев се казва. Ръководството все се чуди какво да го прави и на какъв пост да го сложат, защото за нищо не става. Въпросните му 5-6 фенчета не спираха да ме плюят по заповед.

- Присъствахте ли на някой от домакинските двубои на отбора от началото на сезона?
- Не, не съм гледал мач на Доростол този сезон. Болно ми е, че почти никой не ходи на домакинските мачове. Фенклубът е на 1 година. Той се създаде заради успехите, които постигнахме. Сега ще се разтури. Къде са милеещите за отбора фенове?

- През пролетта не позволихте на Лудогорец да ви победи, а сега те са на едно от челните места в "А" група. Как успяхте да им противодействате?
- Знаех как да мотивирам футболистите си за мачовете с Лудогорец. Момчетата ми излизаха на терена много надъхани и се раздаваха от първата до последната минута. Видяхте, че направихме две равенства с тях. Така и не успяха да ни победят. Май само ние им развалихме настроението в последно време.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

3_16.jpg
снимка dorostol2003.com