Кошмарите за Maрек продължават. Треньорът Цветан Видински не успя да преглътне загубата с 2:3 от Спортист (Своге) и взе решение, което отдавна зрееше в него. Специалистът обяви, че напуска след оставащите три мача два мача за първенство с Пирин (Разлог) и Перун, както и с Оборище за Купата Аматьорската футболна лига.

"Трябва промяна. Решението ми да напусна е окончателно. Виждам, че има и настроения срещу мен във футболистите. Някои не се раздават докрай. Трудно ми е да работя с тях. Заедно сме от 3 години, взаимно сме се изчерпали. На тези играчи им трябва нов треньор, който да ги вдигне. Ако остана аз, то 5-6 играчи трябва да си тръгнат. Трябва да се намери и по-добро финансиране. На Марек са му нужни поне 4-5 нови футболисти", коментира Видински. 

В управата на Марек също предстоят промени. Президентът на Борис Паризов отдавна подаде оставка. Предстои клубът отново да се превърне в общински.

Марек е чак на 15-ото място в Югозападната Трета лига с едва 9 спечелени точки в изминалите 14 кръга. В събота дупничани гостуват на Пирин (Разлог) от 14:00 часа.