Бившият капитан на Локомотив (Пловдив) и двукратен шампион с Лудогорец Христо Златински изрази възмущението си от случващото се при юношите. Той е треньор на таланти в школата на "смърфовете", като само за няколко месеца е станал свидетел на странни, дори скандални неща. 

Разказът на 36-годишния Христо Златински в профила му във "Фейсбук": 

"От няколко месеца съм треньор в ДЮШ на Локомотив (Пловдив), набор 2010 г. Оттогава ставам свидетел на неща, които не мислех, че може да има в детския футбол: Болни амбиции на родители, родители, псуващи децата на противниковия отбор, родители, тичащи по тъч линията да заплашват съдията, както и нахлуване на терена след мач с продължаващи заплахи. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Треньори и родители, казващи, че всички съдии са Локомотивци! И аз питам: Това ли е най-чистата форма на футбола (детският футбол)? Така ли възпитаваме подрастващи спортисти? Трябва да се засрамите, че деца 2010-2011 г. ви "пляскат" и ви създават толкова главоболия, че дори ви нарушават съня. 

Не, аз няма да се откажа, защото имам безкрайна енергия, защото ние сме един отбор, едно семейство и сме готови да отидем заедно на война! 

PS: И също така научих нещо, което знаех, но сега вече съм сигурен, че Локомотив (Пловдив) е най-обичаният отбор щом всички съдии са Локомотивци!".