Вратарят Янислав Иванов напусна Димитровград и избра да бере ягоди, информира "Новинар Юг". Стражът заявил на президента на тима от Югоизточната "В" група Ангел Колев още преди Коледа, че слага край на футболната си кариера и заминава за Англия. Надявал се на Острова покрай батко си да намери по-доходна работа от ловенето на топки. Това е второто напускане на Иванов на отбора.

Любопитното е, че преди три години друг вратар на димитровградчани - Петьо Александров, замина за Англия, да бере ягоди. Няколко месеца по-късно се върна и отново пази за "синьо-жълтите".

С напускането на Янислав Иванов вратарския проблем в клуба става още по-голям. Ръководството на Димитровград ще трябва спешно да намери двама вратари през зимната пауза. Този пост бе един от най-проблематичните през есента, дори когато пазеше Иванов. Димитровградчани губеха точки заради вратарски грешки.

Засега не се предвижда треньорска рокада в клуба, пише още "Новинар Юг". Бъдещето на Димитровград ще стане ясно след среща межу Ангел Колев и кмета Иво Димов. Тя ще се проведе след Ивановден, понеже сега градоначалникът е в чужбина. Тогава ще стане ясно колко футболисти ще бъдат привлечени. Клубът има обещанието на Стойчо Младенов да прати двама млади играчи от школата на ЦСКА да подсилят "синьо-жълтите".

Димитровград ще започне подготовка около 15 януари. Първенството в Югоизточната „В“ група ще бъде възобновено през март.