Легендата на ЦСКА и българския футбол Ради Здравков даде кратко интервю пред португалското издание „А Бола“, в което коментира смъртта на близкия си приятел Никола Спасов, на бившия си треньор Виктор Оливейра. Не беше подмината и кончината на Диего Марадона.

„Сбогувах се с двама души, които завинаги са в сърцето ми. Със Спасов се познавахме повече от 45 години. Още от времето, когато тренирахме при юношите на Локо (София). Дълги години бяхме в Португалия, макар и никога да не бяхме в един отбор, се събирахме винаги, когато имахме възможност. Не познавах по-позитивна личност от него. Беше страхотен нападател, а впоследствие и треньор“, спомня си бившия национал.

„Пристигнах при Виктор Оливейра в Пасош де Ферейра, когато бях доста възрастен (б.ред. - на 34 години). Той ме покани да помогна. Като видя резултатите от физическите ми тестове, ме пусна на терена още в следващия мач. Виктор се отнасяше страхотно с играчите и те го обичаха. Той беше един от малкото хора, които можеха да четат футбола“, допълва 64-годишният Здравков.

„Бях играл срещу Диего Марадона в контрола през 1982 г., но през 1986 г. той беше във върховата си форма. Беше много трудно. В някои ситуации си мислех, че съм близо до топката и в последния момент Диего се появяваше и изчезваше с нея. Той беше гений. Странното е, че докато ние и играчите от другите отбори губехме по няколко килограма на мач, Марадона и другите аржентинци не сваляха и едно кило“, спомня си Ради Здравков.