Българският рефер Рая Иванова ръководи женския финал на европейското първенство по футбол за хора в неравностойно положение European Life Goals Games 2021, което се проведе в град Утрехт (Нидерландия). Двубоят за златните медали между съставите на Румъния и Дания завърши при резултат 5:0 за северните ни съседи, но въпреки това беше изпълнен с емоции и спорни положения, с които съдийският екип се справи безпроблемно. 

Рая Иванова получи отговорния наряд, след като направи отлично впечатление с изявите си на терена в предишните двубои от европейския шампионат. Тя взе участие в 8 мача във всеки от петте дни на турнира, но безспорно се открои с качествата си на рефер в ръководения от нея двубои между Нидерландия и Австрия, спечелен с 2:1 от домакините. В него българският рефер показа единствения червен картон на шампионата след грубо и опасно влизане в единоборство на играч от нидерландския състав и последвалата бурна реакция на нейното отсъждане и показан жълт картон. 

Вследствие на това съдийско решение от актива на домакините бяха отнети 7 точки, което възпрепятства класирането им за 1/4–финалите, въпреки че спечелиха всичките си мачове в груповата фаза. С безкомпромисните си действия на терена Иванова спечели уважението на ръководителя на съдиите Пол Нахтегаал, на организаторите и на участниците в първенството.

Рая Иванова, чиято основна професия е спортната журналистика, беше активен рефер към Български футболен съюз до 2013 година. През 2014 г. тя получи покана от Малтийската футболна федерация да съдийства в нейните първенства. След 5-месечен успешен престой в островната държава лични причини принудиха българката да се завърне у дома.

През 2015 г. тя премина ускорен курс за съдии по стрийт футбол във формата 3+1, ръководен от Пол Нахтагаал. Две години по-късно Иванова взе второ ниво на курса и ръководи някои от най-оспорваните мачове на европейския стрийт футбол фестивал, организиран в столичната Княжеска градина от „Спортс Мениджмънт България“.