Незапомнено от години нашествие на 4000 ирландски запалянковци ще има в събота в София за световната квалификация между България и Ейре. За пръв път в София ще има организирана фен зона за гостуващи запалянковци, заяви комисар Антон Златанов, който в момента координира плана с БФС и общината.

Преди мача за ирландските фенове ще бъде отцепен районът около паметника на Съветската армия в парка пред "Васил Левски". В сектора за гости ще се предлагат храни и напитки, възможно е да има монтирана и видеостена. Това се прави и с цел да се избегнат сблъсъците с български фенове.

“Първоначалните очаквания бяха, че в София ще пристигнат около 8000 ирландци. Заради финансовата криза обаче почти половината от тях са отказали пътуването”, каза комисар Златанов пред “7 дни спорт”.
Една част от запалянковците пристигат в България с пакети за почивка на Черноморието и посещение на мача, други идват само за футболната среща. Според Златанов футболните фенове от Ирландия са кротки и възпитани и едва ли ще създадат проблеми в София.

Заради нашествието на привърженици от Ейре сeкторът за гостуващи запалянковци ще бъде разширен с още 1000 места и така ще побира 4000 фенове./БЛИЦ