Двама български футболисти избраха да продължат кариерите си в Литва. Става въпрос за Стефано Кунчев и Димитър Петков-Макето. Те вече са част от състава на Атлантас Клайпеда, информираха колегите от "Меридиан Мач". 

Вратарят и дефанзивният полузащитник подписаха договори с клуба, заемащ шестото място във временното класиране на първенството на Литва, където са изминали 15 кръга. Кунчев и Петков бързо бяха картотекирани и още днес могат да дебютират за новия си отбор. От 19 часа Атлантас гостува на лидера Судува. 

"Договорът ми до края на сезона с опция за продължаване за още 1 година. Амбициите са да бъде направен стабилен отбор, който да се утвърди в средата на класирането и да може се преследва квота за евротурнирите през следващия сезон. С Митко сме готови да дебютираме още днес, треньорът решава", коментира Стефано Кунчев пред БЛИЦ СПОРТ.

"За гостуването на Судува имаме нагласата да отмъкнем нещо от лидера в класирането", каза вратарят, който през последните месеци игра за Добруджа (Добрич). 

Димитър Петков пък за последно беше във Вихрен (Сандански).

"Имах предложения от два отбора от нашата Втора лига и един от Гърция, но Висшата лига на Литва е по-добре във всяко отношение", добави Кунчев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Димитър Петков с екипа на Царско село: