Националният отбор на българските футболни съдии победи с 2:1 в приятелски мач с колегите си от Турция. Двубоят се игра пред около 1000 зрители на стадиона в истанбулския квартал „Картал“, пише Livesport.bg. Капитан на домакините бе ръководилият финала в Шампионскал лига Джунейт Чакър, който остана на терена през всичките 90 минути.

Селекционерът на нашия тим проф. д-р Йордан Иванов бе изградил перфектна тактическа постройка, но му се наложи промяна още във 2-ата минута, тъй като капитанът ни Николай Йорданов си вкара нелеп автогол и домакините поведоха. Девет минути по-късно централният нападател Таско Тасков засече с глава центриране отдясно и възстанови равенството.

В 21-ата минута България поведе с 2:1, след като отново Тасков се възползва от грешка на турския вратар и прати топката в мрежата. До края на мача и двата отбора имаха добри възможности за гол, но до промяна в резулата не се стигна.

В края на август турският тим ще върна визитата в София по покана на Асоциация на Българските съдии по футбол в България с председател Стефан Орманджиев.

След мача Джунейт Чакър лично поздрави българските си колеги в съблекалнята и се закани да постигне реванш в България.