В края на седмицата четирима наши млади футболни специалисти заминават на обучение в Англия. Треньорският курт ще се проведе близо до град Лестър и е част от програмата на Футбоната асоциация (THE FA) за допълнително усъвършенстване на лицензираните треньори.

Ръководители на курса ще бъдат Джими Гилиган и Джон Гитенс, които са едни от най-изявените им специалисти в треньорската школа.
 
Курсът ще бъде през събота и неделя. Той ще бъде изцяло насочен към обучение на съвременния нападател: във владеене на топката и когато притежанието й не е в неговия отбор. 

Данаил Иванов (Олимпия, набор 2007) и Милен Гаджев (директор на школата на Олимпия), преминаха успешно през 2017 г. и обучение на полузащитници, в невероятната национална база „Сейнт Джордж‘с Парк“ в Англия. Те се надяват и този път да получат голям набор от нови знания, които да предадат по нашите ширини на техните възпитаници и колеги.

От българската група са и Михаил Цоков (ФК ЦСКА 1948 – помощник-треньор), както и Кирил Мицов (ФК Кюстендил – Академия „Стоянов“).