Тимът на България завърши на девето място в крайното класиране на световното първенство по футбол за бездомни хора в Амстердам и спечели купата на Армията на спасението, която е втора по значимост в състезанието. Националите триумфираха във втората осмица на Мондиала след успех с 6:4 над състава на Ирландия, който ги надигра с 8:6 три дни по-рано в груповата фаза на турнира. Деветото място в шампионата е най-доброто постижение за българския отбор през последните четири години, в които той е част от атрактивното състезание Homeless World Cup. Тази година в световното първенство взеха участие общо 47 мъжки отбора, а тимът на България е със средна възраст на състезателите 19 години, която е най-ниска от всички участници в турнира.

При дебюта си на световното през 2012 г. в Мексико Сити съставът на България зае 14-а позиция, година по-късно в Познан (Полша) беше на 17-о място, а миналата година в Чили завърши дванадесети.

До миналата година всички играчи в българския отбор бяха живели в институции или в бежански лагери. Тази година в тима бяха селектирани петима младежи от столичния квартал „Факултета” – Цветан Янков, Петър Иванов, Ангел Симеонов, Янко Янков и Имрам Хан, две момчета от домове за деца лишени от родителска грижа – Дончо Пачев (Стара Загора) и Стефан Златев (с. Доганово), както и Александър Спасов от Варна, който също е израснал в институции. За втора поредна година национален селекционер на тима е Младен Христов.