Наско Сираков е разпоредил доайенът Иван Вуцов да бъде държан далеч от изготвянето на програмата на националите за мачовете от квалификациите за Евро 2010, пише "Тема Спорт". Както е известно, "трикольорите" се паднаха в една група с Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора. В последните 15 години Сивия кардинал неизменно начертаваше плана със срещите, по който нашите трябваше да стигнат до класиране. 

Сега обаче директорът на националния отбор не искал и да чуе за доктрините на Вуцов. Нещо, което той казал на нашата делегация веднага след изтеглянето на жребия във Варшава в началото на месеца. Сираков бил разочарован от програмата, която Кардинала изготвил за световните квалификации, в които изгубихме битката с Ейре за баражите.

Както е известно, те бяха започнати от Пламен Марков и довършени от Станимир Стоилов, който също подкрепял решението на Сираков.

За намерението си Наско намекна наскоро при общата си пресконференция с Мъри, когато каза, че няма да е лошо, ако започнем с четири поредни домакинства. За сравнение Вуцов предвиждаше досега да гостуваме на основните фаворити в групата в началото на квалификационния цикъл броени месеци след като те са участвали на големи футболни форуми в търсене на спад във формата им и скъпоценна точка навън.

Програмата сега трябва да бъде изготвена на 15 март в Женева, когато се срещат всички представители на отборите в групата. Българската делегация ще включва президента на БфС Борислав Михайлов, Наско Сираков, Мъри Стоилов и международника в централата ни Андрей Мединцев./БЛИЦ