Бившият футболист и директор на “Левски” Наско Сираков обяви, че “сините” не са загубили шансовете си за титлата. Той призна, че в момента трудно може да бъде убеден да се върне във футбола. Бившият директор на националния отбор заяви, че треньорите в детско-юношеските школи не знаят, но и не искат да се научат.
 
“За мен “Левски” все още има шансовета за титлата. Битката не е свършила. Литекс има къде да загуби точки. През тази пролет “оранжевите” показаха, че правят големи грешки. Това се видя в мачовете със “сините” за Купата и с ЦСКА за първенството. “Левски” трябва да обърне внимание на работата с играчите. Сержиньо Грийн и Дъстли Мулдер през есента правеха разликата в мачовете. Девет месеца по-късно те са променени, побългарихме ги”, заяви Сираков.
 
“Няма противоборство между мен и Гонзо. Той израстна пред очите ми. Мога да коентирам само работата му. Аз добре знам на какво е подложен той. Бил съм в същото положение. Ясен Петров трябва да бъде оставен да работи на спокойствие. Той е подложен на напрежение заради постоянните спекулации за негови заместници. Оценките за работата му трябва да се правят след края на сезона”, обяви бившият национал.
 
“Сигурно съм допускал много грешки като ръководител. Трябва да има толерантност към новите, но трябва да се гледа и процеса на развитие на клуба. Смело мога да кажа, че през последните 30 години няма човек, който да е направил повече от мен за “Левски”. Който отстрани италиански тим и се класира за Шампионската лига, да ми се обади. В обозримо бъдеще не виждам как друг български отбор ще стигне до четвъртфинал в Европа.”
 
“С промените, наложени от Платини, е по-лесно наш отбор да влезе в Шампионската лига, но няма как да се класира за четвъртфинал на евротурнирите. “Левски” изпусна две 100-процентови възможности за класиране в Шампионската лига. През 2008 г. срещу БАТЕ Борисов имаше добри предпоставки, а година по-късно срещу Жилина бе задължително да се влезе в групите.”
 
“Не смятам, че Батков ще се обади, за да ме покани отново в "Левски". Сигурно не бих и приел. Скоро ставам на 49 години и нямам същия ентусиазъм. Не само Батков, но и всеки друг много трудно ще ме убеди да се върна във футбола. Политиката на 99% от клубовете в България е сбъркана. Родният футбол върви към аматьоризъм. Президентите сами усещат, че се прави преливане от пусто в празно. Детско-юношеският футбол е тотално унищожен. Треньорите, които работят с юношите, твърдят, че много разбират, а нищо не знаят. Не искат и да се научат.”
 
“Още преди 6-7 години казах, че държавата трябва да влезе във футбола, по всякакъв начин. Преди 5 години с Мъри говорихме за терените, тогава ни се присмиваха повечето хора. Сега всички се оплакват от състоянието на стадионите. Когато в България говориш непопулярни и революционни неща, гледат да ти се изсмеят.”
 
“Престъпление към футбола е юношите на ЦСКА да няма къде да тренират. Ходят да играят в Мировяне. В Локомотив (София) е същото. Славия изгради добра база, Черноморец също направи хубави неща. “Левски” има добра школа, но в последните 2-3 години не съм чул да е изваден качествен юноша.”
 
“Не мога да опиша чувствата си към “Левски”. Вероятно ме е боляло когато напуснах клуба. Аз съм дал много на клуба, но и съм получил много от него”, обяви Наско Сираков./БЛИЦ