"Няма вечни врагове, има вечни интереси". Дали пък тази максима не се отнася за двама доскорошни близки приятели - Наско Сираков и Георги Иванов - Гонзо. Голмайстор №1 на Левски за всички времена е страшно обиден на Георги Иванов - Гонзо и трудно ще му прости. Поне така твърдят хора от близкото обкръжение и на двамата легендарни нападатели на Левски. "Наско не иска и да чуе за Гонзо. Когато Георги стана началник, двамата се чуваха сравнително често, но след Нова година имаше някакво изхвърляне на Гонзо и сега Насо няма да му вдигне телефона си", разкриха негови авери пред БЛИЦ.

 Повод за охладняване на отношенията между двамата е изказване на Георги Иванов. Мениджърът обяви, че е дал повече за Левски от предшественика си Наско Сираков и че дори го е надминал по треньорски успехи.
"Вкарал съм най-много голове срещу ЦСКА, освен това не ме беше страх да стана треньор на Левски в тежък за клуба момент. Сираков винаги съм го уважавал и съм го признавал. Той обаче ми завижда, че съм
го изместил от сърцата на привържениците на тима", обяви Георги Иванов.
Наско Сираков приел доста сериозно това и едва ли някога ще прости думите на наследника си. "След като иска война, ще я получи.
Имах го за син, а той ме предаде. Щом е така, няма да стоя с вързани ръце", обявил Сираков, който официално не е казал и дума срещу хората на “Герена”. Дори нападките му срещу Тодор Батков са заобиколни и не директни, докато бившите подчинени на Сираков - Емил Велев, Даниел Боримиров не останаха мълчаливи и открито влязоха в конфликт с Георги Иванов.
"За по-малко от година унищожиха Левски. Кракът ми няма да стъпи на мач на “Герена”, докато те са там. Съсипаха Левски, всичко е руина - школата, теренът, първият отбор, всичко. Нужни са години, за да се съживи този мъртъв отбор", не скривал разочарованието си Наско Сираков.
Самият Георги Иванов вероятно е осъзнал грешката си с прибързаното изказване и дори наскоро пробвал чрез общи познати да опипа почвата за евентуално стопляне на отношенията си с Наско Сираков. Гонзо обаче разбрал, че нещата ще ударят на камък.
 
"Георги е много честен и от това си пати. Има адски лоши съветници, на които се доверява, и затова сега е в лоши отношения с Мъри, с Наско, с Кокала, с Боримиров", твърдят на “Герена”.
Кавгите с Кокала и Боримиров не се толкова страшни, докато за отношението на Наско Сираков винаги трябва да се внимава. "Сираков не прощава. При него няма две положения. Или си с него, или си против него", припомнят от Левски. Независимо, че Наско Сираков не е повече от две години в Левски, на “Герена” продължават да изпитват панически страх само при споменаването на името му. "Има хора, които се вцепеняват от името му и са готови на всичко, за да запазят местата си. Сега правят мили очи на Гонзо, преди бе същото с Насо, Мъри, Кокала, Боримиров", убедени са и запалянковците.
Прекалено голямата амбиция може да изиграе лоша шега на Георги Иванов. Упорит слух, тиражиран напоследък из “Герена”, гласи, че именно Георги Иванов - Гонзо плаща заплатите на футболистите.
"Нищо чудно и да е така и от Нова година именно Гонзо да плаща всичко от собствения си джоб. На няколко пъти ни предупреди да не мрънкаме за пари,  а да се стягаме и играем, защото ще се провалим и ние, и Левски", разкриват от отбора.
Никой до момента не опровергава и друг слух, че Гонзо е дал заем в размер на 300 000 евро на Тодор Батков с уговорката парите да бъдат върнати до началото на 2010 г.
ПЕТЪР ПЕТРОВ/БЛИЦ