Наско Сираков води усилени преговори с различни институции, докато очаква финализиране на сделката с Джо Диксън. В четвъртък мажоритарният акционер на Левски е имал важна среща със служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, пише „Тема Спорт“.

Сираков е прекарал доста време в кабинета на вицепремиера от временното правителство на Стефан Янев. Твърде вероятно е дискутираната тема да е свързана с концесията на стадион „Георги Аспарухов“. Както е известно, преди години МВР предостави базата на „Герена“ безсрочно за безвъзмездно ползване. Земята обаче е на софийска областна администрация, а искането на клуба към предишното правителство беше за концесия със срок от 35 години. Този казус обаче трябва да бъде решен от Министерството на спорта.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Освен срещата в четвъртък при Бойко Рашков претоварената програма на Сираков включва и други важни посещения, за да се придвижат исканията на американския фонд, стоящ зад Джо Диксън. Потенциалните инвеститори имат намерение за цялостни инфраструктурни промени на територията на стадиона.

Вчера Наско Сираков пък е бил на среща с евентуален бъдещ спонсор на Левски. Новината беше съобщена от „Дарик Радио“. На „Герена“ се надяват до дни в касата на клуба да постъпят свежи парични средства. Те трябва да решат неотложни финансови проблеми пред „сините“.

Надеждите на Левски са, че ако се стигне до сделка с Джоузеф Диксън, то клубът ще разполага на първо време с около 3,5 милиона долара. С тях трябва да се погасят заплатите към отбора, както и към бивши футболисти и служители. Наред с това трябва да се прави селекция и да се сглобява отбор за започващото след месец първенство.