Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Само пет дни преди своята 50-годишнина Наско Сираков даде откровено интервю за предаването "Почивна станция" по "Нова телевизия". Бившият национал говори за цената на славата, за пътя до върха и естествено, за сегашното положение на “Левски”. Сираков не подмина темата за войната му срещу Георги Иванов – Гонзо и Тодор Батков.

“Няма разлика в това как се чувствах на 35 г. и сега. Аз съм от хората, които не обичат да гледат назад. Винаги гледам днес и утре, а не вчера. Последните три месеца си направих страница във "Фейсбук" и хората ми пускат много от бляскавите ми моменти. Аз не съм гледал старите си мачове, а сега това ми действа изключително вълнуващо", започна Наско.

Относно изкачването до върха Сираков допълни: "Играх с уникални футболисти. Много по-талантливи от мен. Много от тези по-големите таланти не стигнаха до никъде. Винаги съм казвал, че трудът е в основата на всичко и това е помогнало и на мен".

"Не изпитвам огромно желание да съм сега на терена, каза Наско на въпрос дали му е мъчно, че вече не играе. - Имах богата кариера, доволен съм от това, което постигнах. Казах "стоп", когато се чувствах добре, въпреки че можех да играя още. Предпочитам хората да съжаляват, че не виждат Наско на терена, а не да го съжаляват, че е там".

“Хората не са научени да приемат истината и се засягат. Аз не казах година и половина нищо за “Левски”, а те се проваляха постоянно. Когато им казах истината, те се обидиха. Във футбола истината излиза на показ на всеки три дни. Начинът, по който се работи, менажира и тренира през последните години, абсолютно води към катастрофа. Катастрофира се всяка седмица”, коментира бившият шеф на “Герена”.

Сираков коментира и думите на Гозно, че е "деградирал тип". “Тези думи не могат да ме засегнат. Човек като него не може да ме засегне. Той каза лъжи по мой адрес и ще трябва да ги докаже пред съда. Ще го съдя не 100%, а 1000% и ще го осъдя. Парите ще отидат в детско-юношеската школа. Дадох достатъчно време в “Левски” всеки един да се докаже с работата си. Аз знам кой съм и какво съм постигнал. Извоювал съм си правото да казвам какво мисля за любимия ми отбор. Няма какво да се разбирам с Гонзо, той вече не е в “Левски”. От тук нататък няма какво да се занимавам с него, давам толеранс на новото ръководство и след това ще казвам това, което мисля. Съмнявам се, че някой обича “Левски” повече от мен. Целият ми съзнателен спортен живот е преминал в “Левски”. Това е отборът на сърцето ми, така че много от тези, които се бият в гърдите, не са левскари, а наемници. С биене в гърдите и интервюта не се става левскар. В “Левски” бих се върнал винаги с огромно удоволствие, ако ме убедят, че имат политика за развитието и бъдещето на клуба", каза още той.

Сираков бе откровен и за някои от слабостите си. "Винаги съм пил, но не съм завършен пияница или алкохолик. Много рядко прекалявам, но като всеки нормален човек съм се напивал. Сега от две питиета ми се замайва главата и не ми се пие. Нищо човешко не ми е чуждо. Не съм се опитвал да си изградя лъжлив ореол и винаги съм казвал, че семейството е моята крепост и цял живот е било така. В България не можеш да си позволиш да си чувствителен. Не съм позволявал да ме наранят, въпреки че винаги са се опитвали. Успелите хора в България винаги са обект на обиди, на стремеж да бъдат унизени и смазани. Аз обаче съм изградил стена и така се предпазвам", завърши изповедта си Наско Сираков./БЛИЦ