Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков коментира актуални теми около клуба. Той подчерта в интервю пред Дарик радио, че вариантът фалит вече не съществува пред Левски.

Босът отчете приноса на бившия треньор Станимир Стоилов за изходящите трансфери през зимата и потвърди, че е доволен от работата на настоящия наставник Николай Костов, който е бил оставен "по бели гащи" заради изходящите сделки. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Разговаряме за нов договор на Николай Костов. Формалност е да подпише. Имах пълно доверие и на предния треньор. След 11 мача без победа не ми е минавало през главата да го сменям. Не съм от търпеливите. Едно време сменях треньорите през три месеца. Доволен съм от работата, не съм се променил в това отношение“, заяви Сираков и каза, че един от водещите футболисти на Левски Хосе Кордоба най-вероятно ще бъде продаден през лятото.

"Има сериозен интерес към наши играчи. Може да се наложи да вземем повече от петима нови. Аз не продавам евтино. Хосе, ако продължава да се представя по този начин, няма да имаме моралното право да го задържим.

Има много сериозен интерес към него. Имах разговор с него. Казах му да мисли за следващите 6 мача и за подготовката за Копа Америка. Другото да го остави на клуба", заяви босът.

„Извиних се на Николай Костов, защото го оставихме по бели гащи. Истината е, че аз бях говорил още миналото лято и му бях обяснил какво е финансовото състояние на клуба и докъде ни се простират възможностите. Исках да вземем още 3-4 играчи зимата, но нямахме тази възможност. Отидохме в Турция с 10 юноши, за да се води нормален тренировъчен процес. Децата са талантливи, но са прекалено малки, за да могат да носят тази тежест, с която се опитваме да ги натоварим“, каза още той и коментира ситуацията около изтичащия договор на Андриан Краев, както и защо той бе изваден от първия отбор на "сините".

"Бих приел и друг вариант за Анди Краев. Нямаше да има проблем да си доизкара сезона. Нямаше да е страшно, но той си промени отношението към съотборниците. Спря да разговаря с всички, а беше капитан на отбора. На тази база взехме това решение".

"Това, че ни лъга доста време за новия договор, е едно на ръка. Нямаше никакъв проблем да си доиграе сезона. За Анди, ако ти покажа финансовите му желания, за да поднови договора си, какви са, няма да има въпроси. Най-нормално е всеки един млад футболист да иска по-добри финансови условия. Аз съм минал по този път, но в България не можеш да се пазариш. Имаш заплата 160 лева и толкова, но сега живеем в други времена", коментира още Сираков.

Той говори за бойкота на феновете и каза, че всеки си решава дали да бъде на стадиона или не.

Легендата на Левски беше категоричен, че не трябва да има война по стадионите и застава зад идеята да няма гостуващи фенове на дербитата.

Мажоритарният собственик определи глобите заради поведението на по-невъздържаните привърженици като "грешни пари" и каза, че трябва да се работи по културата на феновете.

Сираков упрекна част от привържениците в крайно лошо отношение към генералния спонсор на клуба и допълни, че заради подобни прояви няма наплив от желаещи да помагат финансово на клуба.

Шефът на "сините" изрази увереност, че новият шеф на БФС ще направи всичко възможно, за да подобри ситуацията в родния футбол.