Наско Сираков ще вземе около 1 000 000 лева от Джоузеф Диксън при осъществяване на сделката за Левски, пише „Мач Телеграф“.

Реално самото прехвърляне на акциите от ръцете на легендарния голмайстор в тези на британеца ще бъде безплатно. Сираков стана собственик на „сините“ без пари и по същия начин ще се раздели с мажоритарния пакет от ценните книжа на клуба.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Диксън обаче е обещал на Наско да му изплати милиона във вид на заплати. Припомняме, че легендата обяви публично, че ще остане в Левски дори, след като даде сдаде притежанието на акциите на новия собственик.

Легендата на Левски след това ще има по-скоро представителна функция. Най-вероятно няма да държи цялата спортно-техническа власт, както самият той обяви на 24 май, когато разкри за плановете на британеца. Наско обаче ще взима солидна заплата, обвързана със железен договор за 3-4 години, за които обещаният милион ще му бъде изплатен.

В петък Сираков излезе с обръщение, в което обяви, че преговорите с Джоузеф Диксън вървят по план. Също така собственикът на Левски обеща да говори пред медиите през тази седмица. Все още обаче няма официално обявена пресконференция.