Левски ще прати днес договора на кандидат-купувача Джоузеф Диксън, информира „Мач Телеграф“. Документът е подготвен от адвокатите на "сините", а вчера беше и преведен на английски език.

Президентът Наско Сираков вече е известил британеца, че доста проточилият се акт е в последната си фаза. След като Диксън и юристите му се запознаят с договора, те ще имат два възможни хода. Ако има съгласие по всички точки, Диксън ще го подпише, което от своя страна означава, че трябва да бъде направен превод на 3,5 милиона долара по сметката на Левски.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Само при това условие ще може да започне процедура по джиросване на акциите. С тези пари „сините“ ще пристъпят на секундата към плащане на най-спешните задължения, както и към подготовка на по-конкурентен отбор за началото на първенството. Ако Диксън има възражения по договора, то той ще предложи корекции на Наско Сираков и предстоят нови размисли от "синия" лагер.

Двете страни обаче доста подробно са обсъдили в последните седмици условията по контракта, така че едва ли ще има значителни разминавания. Както е известно, в неделя с отворено писмо от САЩ, пратено до БТА, Диксън изрази нетърпение в очакването си да получи договора от Левски.