Отговорникът на националния тим и бивш шеф на Левски Наско Сираков заяви, че няма как да не е изненадан от позорната загуба на “сините” от Локо (Сф) с 0:3, но въпреки това каза, че отборът не е загубил битката за титлата.
 

“Няма да си позволя да кажа нищо против Емил Велев. Аз съм израснал с него, двамата започнахме да тренираме заедно на стадион “Раковски” на 12-годишна възраст. Във футбола няма вчера, няма днес и утре, колелото много бързо се върти. При един спечелен мач в Ловеч нещата могат да се обърнат на 360 градуса и да са отново в полза на Велев”, каза Наско в интервю за предаването “Спорт мания” по Канал 3.

“Аз говорех с Тодор Батков преди мача. Точно сега ръководството на Левски няма нужда от заяждания, конфликти, нека да се съсредоточат и да си решат проблемите. Не се чувствам по никакъв начин извънземен. Докато работех в Левски, се опитвах най-коректно да си върша работата”, заяви Наско по повод изказване на Тодорр Батков през седмицата, че той и Станимир Стоилов са извънземни.


“Не виждам защо се създава истерия около Ники Михайлов, в последния месец е титуляр в Твенте. Виждам как е израснал, гледам го на тренировките, да не би да го пускат в Твенте заради баща му. Той направи много грешки, в поведение, в изказване в начин на живот, но от една година насам виждам израстване в него”, допълни Наско.


“Бербатов е добро и разбрано момче, конфликт няма и не може да има, тъй като все пак съм ръководител. Много по-правилно бе да остане в Манчестър да се възстановява от контузията, която получи преди мачовете с Ейре и Кипър. Пристигането му в Дъблин щеше да го лиши два дни от възстановяването му. С тези момчета се работи лесно. Аз им казах, не ме интересува преди какво е било. Единствено искам като дойдат тук да не си решават личните проблеми, а да играят за националния отбор. Нямам проблеми с абсолютно никого от футболистите.


Камбуров, ако продължава по същия начин, може и да получи повиквателна, но до момента не сме обсъждали тази тема с Мъри Стоилов”, коментира още бившият шеф в Левски.

Следствие, прокуратура и МВР, това са хората, които имат всички начини за един месец да изловят 4-5 мишока, които вършат поразии във футбола. Генерал Василев не може да свърши тази работа, въртим се в един кръг, това не е работа на футболния съюз”, каза Сираков по повод уредените мачове напоследък в “А” група.

“На ЦСКА тепърва им предстоят тежките мачове и тепърва ще губят точки. Но въпросът е колко точки ще загуби още точки Левски, докато дойдат тежките срещи на ЦСКА.


Не бих се ангажирал да давам съвети на никого в Левски. Аз знам какво трябва да се направи, за да излезе Левски от мини кризата, но няма да го кажа. Тодор Батков е нормално да допуска грешки, но щом 4-5 години си дава парите за Левски трябва да му се сваля шапка”, завърши Сираков./БЛИЦ