Легендата на “Левски” Наско Сираков заяви, че “сините” изобщо не са сработени като отбор и всичко е поставено на качествата на отделни футболисти. Той разкритикува и политиката да се плащат нереално високи заплати.
 
“Кажете ми един отбор, аз не искам да давам примери, защото всички са адски чувствителни и обидчиви, на който ако му сменят фланелките, да можеш да го познаеш. Всичко е поставено на качествата на отделните футболисти. Няма отбор! Отбор е да бъдеш едно цяло, работещ механизъм. Гара Дембеле сега го няма и къде са ни головете? А като излезе даден футболист, тимът по никакъв начин не трябва да го бърка. Може да му падне нивото с 5%. Но не може разликата да е 40%, значи не си отбор. Меси не играе за Барселона в някои мачове, но това проличава ли си в представянето?”, заяви Наско Сираков пред “Тема Спорт”.
 
“За какви пари говорим? Във футбола в България се дават смешни пари. В момента в “Левски” има ужасяващи недоразумения, които взимат ужасяващи пари за нивото, което показват. Не може отбор с претенции да играе в Европа да отпадне още след първия кръг и ти да плащаш заплати от ранга на 15 000 евро и нагоре. Чувам, че има заплати от 18, 20, 25 хиляди евро на месец в други клубове! Ама, чакайте, значи не трябва да имаш проблем да влизаш в групите на Лига Европа и Шампионската лига. Това са нереални пари за продукта в България. Реално футболът у нас е полуаматьорски”, допълва бившият национал.
 
“С евтини футболисти хептен няма да стане. Те са взаимосвързани нещата. У нас схемата е сбъркана. Взимаме отбор като Литекс – фиксиран бюджет от 5 милиона лева и през последните 10 години никога не излизат над него. И виждаме “Левски” и ЦСКА в последните 2 години с бюджети от над 12 милиона лева и Литекс става шампион. В България тези отбори нямат никаква основа, нямат юноши”, твърди бившият директор на “сините”./БЛИЦ