Шефът на националните отбори Наско Сираков даде интересно обяснение за липсата на повиквателна за защитника Валентин Илиев. Бранителят на Терек (Грозни) вкара 2 гола в последните 4 мача на руския тим, но не попадна в сметките на селекционера Станимир Стоилов за контролата с Латвия, която е тази вечер от 20:45 часа.

"Не бих викал защитник, който вкарва голове, а такъв, който не допуска. Вальо е вкарал два гола в Русия, мога само да го адмирирам за това. За да не бъде викан, явно е повлияло представянето му в националния отбор в предишни мачове. За централни защитници търсим млади хора, а опитни имаме достатъчно", заяви Сираков, който гостува в Ринг.БГ.

Шефът на националите каза още, че България има нужда да играе контроли с по-силни съперници.

"У нас се подхожда много консервативно, когато става дума да се канят силни противници за проверки. Веднага ни контрират, че искат много пари. Аз пък съм на мнение, че има средства да играем с Бразилия. Привилегия е да ни гостува такъв отбор. Сега трябваше да мерим сили с по-силен противник, а не с Латвия. Само да кажа, че датите за контролите на националните отбори се знаят за следващите 4-5 години. Затова занапред трябва да се работи в тази насока. Нормално е ако поканим Бразилия, те да искат много пари. Но, ако насрочим мача за след 3 години, със сигурност ще се намерят спонсори, които да спечелят от подобна визита", заяви Сираков, който ще настоява пред Изпълкома на БФС да започне да се работи по-сериозно в тази насока. /БЛИЦ