Административният директор на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов коментира на извънредна пресконференция причината да подаде оставка като член на Управителния съвет на ПФЛ.

“Професионалната лига трябва да защитава интересите на всички клубове от “А” и “Б” групите, нещо в което аз лично се съмнявам. Поканих г-н Капралов да присъства на днешната пресконференция, но доколкото виждам него го няма. За мен това означава, че той е гузен или го е страх от нещо. Вчера потърсих обяснение на днешните въпроси, но не благоволи да ми вдигне телефона, а по-късно го изключи”, заяви Узунов. Гневът му е насочен към решението на ПФЛ да премести от сряда (14 март) за четвъртък (15 март) четвъртфинала за Купата на България между Локомотив (Пловдив) и “Левски”. Промяната се наложила след настояване на представител на “сините”.

“На последното заседание на Лигата представителят на “Левски” имаше такова желание, но ние категорично отказахме. След мача със “сините” ни предстои 1000-километрово пътуване до Каварна за мач с Калиакра и после мач у дома с Лудогорец. В разговор с г-н Капралов бях убеден, че до промяна няма да се стигне, но явно нещата седят по друг начин. Според програмата на БФС мачовете трябваше да се играят на 14 март (сряда). Нямам място в този Управителен съвет, ще си подам оставката. Ще предложа да бъда заместен от друг представител на Локомотив (Пловдив). Искам да попитам г-н президента на ПФЛ дали след като това нещо е допуснато не е ли редно и той да помисли за своето място. Казвам го с мек тон. Не може да се съобразяваме с 3-4 клуба. Колегите от Управителния съвет ще потвърдят това нещо”, допълни Узунов./БЛИЦ