Последното попълнение на Левски Кристиан Макун даде първото си интервю пред клубната телевизия. Наследникът на Хосе Кордоба при „сините“ сподели впечатленията си от първите дни на стадион „Георги Аспарухов“. Разказа как преминава адаптацията му в отбора и сподели амбициите си със „синята“ фланелка.

„В Левски ме посрещнаха прекрасно. Изключително благодарен съм за отношението на клуба към мен. Впечатлен съм от феновете, от клуба и от града. Тук съм от около седмица и мога да кажа, че опознах хората в съблекалнята. Моите колеги се отнасят много добре с мен. Всичко много ми харесва. Имах възможност и за малко да се разходя и да опозная града. Първите ми впечатления са отлични“, заяви Макун.

„Истината е, че решението да премина в Левски дойде доста бързо. Знаех, че това е добре за моето развитие. Идвам в много голям клуб. Това е стъпка напред в моята кариера. Забавих се заради ситуацията в моята родина. Знаете, че страната се намира в доста труден период. Отне един ден да помисля, за да бъда убеден. Истината е, че вътре в себе си бях сигурен, че това е правилното решение и го взех доста бързо“, допълни венецуелският национал.

„Чувствам се най-комфортно като централен защитник от лявата страна, с ляв крак. Това е позицията, която до най-голяма степен мога да помогна на отбора.“

„С националния отбор имахме прекрасни моменти на Копа Америка. Успяхме да зарадваме всички във Венецуела. Радвам се, че мога да пренеса самочувствието от тези мигове, които ме направиха изключително щастлив. Аз съм още млад футболист, но тези мачове ми помагат да израсна и да добия опит, което ще ми помогне в Левски“, заяви 24-годишният защитник.

„Започнах кариера си много млад във Венецуела – на 16 години. Нази възраст станах шампион с моя отбор. Това беше причината да направя този огромен скок – да премина в Примаверата на Ювентус. Не може да осъзнаете колко е трудно за едно момче от Латинска Америка да играе на такова ниво за Юве, особено от страна като Венецуела. Имах щастието и огромния късмет, защото пристигнах в Ювентус в един и същи ден с Кристиано Роналдо. Имах удоволствието да тренирам с такива големи футболисти. Само мога да бъда благодарен на Господ за тези моменти.“

„После имах възможността да играя в Интер Маями, отбора на Дейвид Бекъм. Там се получиха много добре нещата, показах много добри игри. Това ми помогна за следващите стъпки – Шарлът и Ню Ингланд Революшън. След всички тези преживявания и отбори, през които преминах в САЩ, аз осъзнавам, че съм все още в началото на кариерата си. Целта ми винаги е била да играя в голям отбор в Европа. Минах през Анортозис и ето сега съм в Левски. Да играя за такъв клуб в Европа за мен е сбъдната мечта“, уточни Кристиан Макун.

„Имам страшно много истории от престоя в Ювентус. Отпечатъкът е от първия ден, в който влязох в съблекалнята. Киелини знаеше името ми и много данни за мен. Това страшно много ме изненада. Някакво момче на 16 години, което идва от другия край на света, а ме прие много добре и знаеше всичко за мен. Той е като мой учител.“

„Възможността да тренирам с Кристиано Роналдо, да участвам във всички упражнения с него, да го гледам как тренира, как се подготвяше за тренировка, как се държеше извън терена, всичко това е впечатляващо. Ще остане завинаги в главата ми. Дейвид Бекъм е на първо място е много голям човек. Изключително удоволствие беше да го срещна и да имам възможност да комуникирам с него. Отношението му беше много важно за мен“, заяви новото попълнение на Левски.

„Бяха ми казали, че Локомотив (Пловдив) е отбор, който винаги може да те затрудни и там се играе трудно. Можехме да постигнем по-изразителна победа. Начина, по който играхме показва колко далече може да стигне този отбор и показва добра форма. Нашите фенове на стадиона ме впечатлиха и беше невероятно. Много искам да станем шампиони и да вдигнем купа на нашия стадион. Бих искал да оставя добра следа и да ме запомнят с добро. Надявам се още в събота да съм готов да играя, но все пак трябва да съм подготвен физически“, завърши Кристиан Макун.