ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как прогнозираха мача Теди Кацарова и Тончо Токмакчиев в играта Efbet Лига на Букмейкър БЛИЦ

Левски и ЦСКА 1948 се срещата тази вечер на "Герена" в първото дерби от новия сезон в Еfbet Лига. Очакваният с голям интерес двубой е от 18:45 часа. "Сините", вече с нов треньор - Николай Костов, както и "червените", тръгват с големи амбиции в шампионата. През миналия сезон двата тима водеха спор за третото място, на което в крайна сметка ЦСКА 1948 успя да финишира и да се окичи с бронзовите медали. 

Любопитно е, че точно преди 12 месеца "сините" и "червените" от Бистрица отново се срещнаха в първия кръг. Тогава ЦСКА 1948 спечели с 1:0 в полите на Витоша с гол на национала Георги Русев, който е юноша на Левски. През октомври на "Герена" пък завършиха 0:0, а в плейофите в първата шестица през май отново не беше излъчен победител - 2:2. 

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Левски стартира без нови попълнения, след като "сините" бяха пасивни на трансферния пазар. Едва вчера треньорът Николай Костов съобщи, че вече са договорени двама полузащитници, които ще бъдат обявени скоро. 

След края на миналия сезон Левски беше напуснат от национала Филип Кръстев, чийто наем от Ломел изтече и той ще търси развитие зад граница. 

Трайно контузен от състава на Левски е нападателят Билал Бари, а с проблеми е Роналдо. Срещата на "Герена" ще пропусне и наказаният Цунами. 

В последните дни част от привържениците на "сините" излязоха с критично обръщение към ръководството на клуба и обявиха "сезон на протеста". При това положение едва ли "Герена" ще се напълни тази вечер. 

ЦСКА 1948 също влиза в дербито с надежда за по-добър сезон, като "червените" от Бистрица вече обявиха, начело с наставника Атанас Рибарски, че целта пред отбора е шампионската титла. Спонсорираният от Цветомир Найденов тим беше подсилен с няколко чужденци, както и с Антонио Вутов от Локомотив (Сф). Основните български играчи не бяха продадени и засега са част от отбора - националите Георги Русев, Ивайло Чочев, Даниел Наумов, Симеон Петров и Радослав Кирилов.

Големият отсъстват тази вечер ще бъде Чочев, който е с контузия от последната контрола - победата над Арис в Солун с 2:0. Много вероятно е мястото на аса на "червените" да бъде заето от сърбина Неделко Пишчевич.

Новото попълнение Рууни Ева вече започна тренировки с тима, но едва ли камерунецът ще поведе атаката срещу Левски. Друг от новите - алжирското острие Аймен Маюс все още не се е присъединил към отбора

Вероятни състави:

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Ноа Сонко Сундберг, Кристиан Димитров, Андриан Краев, Асен Митков, Роналдо, Марин Петков, Джавад Ел Джемили, Уелтън, Рикардиньо 

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Eрденис Гурища, Симеон Петров, Елитон, Том Рапнуи, Неделко Пишчевич, Емил Ценов, Георги Русев, Педриньо, Антонио Вутов, Валентин Йосков 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!