Шампионът Лудогорец приема Литекс в интригуващ сблъсък от 13-ия кръг на "А" група, който приковава вниманието ден след вечното дерби ЦСКА - "Левски", спечелено по категоричен начин от "армейците" с класическото 3:0. След сладкия си успех "червените" вече са само на 2 точки зад разградчани и на 1 пред "оранжевите".

Сблъсъкът за върха е от 18:00 часа на стадион "Лудогорец Арена". В Разград шампионите се представят блестящо и са в серия от 24 поредни мача без поражение. За последно Лудогорец беше повален у дома на 29 март 2012 година - 0:2 от Черно море. Дали пък часът за край на отличната серия не е настъпил. Ако Литекс успее да вземе нещо от "Лудогорец Арена", интригата на върха ще се завърже. При нов домакински успех обаче, разградчани ще се откъснат още повече пред преследвачите.

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев залага на най-доброто в днешния мач, въпреки че само след няколко дни на тима предстои третата среща от груповата фаза на Лига Европа - гостуването на Черноморец (Одеса) в четвъртък. Спецът отново ще може да разчита на доскоро контузения Йордан Минев. Опитният бранител се завръща сред титулярите, като се очаква да действа по левия фланг, а отдясно да играе Жуниор Кайсара.

Атаката на шампионите се очаква да бъде водена от Роман Безяк, а единствената въпросителна пред Стоев е на кого измежду Даниел Абало, Михаил Александров и Иван Стоянов да заложи по дясното крило. Почти сигурно от първата минута ще започне юношата на ЦСКА, тъй като се намира в най-добра форма.

Представящият се отлично напоследък Литекс пристига в Разград след 4 поредни победи, включително тази с 3:2 при гостуването на Спартак (Варна) в реванша от 1/16-финалите за Купата на България. "Оранжевите" се надяват да продължат успешната си серия и да не загубят тази вечер.

Треньорът Златомир Загорчич смята да заложи само на един нападател в лицето на Джордан, на когото ще помагат Петър Златинов, Александър Цветков и Армандо Ваюши.

Опитният Станислав Генчев пък най-вероятно няма да има шанс за реванш срещу бившия си клуб и отново ще е сред резервите на "оранжевите". Халфът не получи предложение за нов договор след края на предишния сезон и напусна Лудогорец. След като не си намери отбор в чужбина, той се върна в Литекс, но определено не може да намери общ език със Загорчич. Заги очаква много повече от бившия национал и не го пуска сред титулярите за сметка на младоците Александър Цветков и Симеон Славчев.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛИТЕКС

Днес от 18:00 часа

Разград, ст. "Лудогорец Арена"
Съдия: Ивайло Стоянов
Пряко по НЮЗ7

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ:  Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Александър Барт, Йордан Минев, Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо, Михаил Александров, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Роман Безяк
Контузен: Георги Терзиев
Наказани: няма
Треньор: Стойчо Стоев



lit.jpg
ЛИТЕКС: Евгени Александров, Страхил Попов, Николай Бодуров, Илия Миланов, Антон Недялков, Джемал Берберович, Симеон Славчев, Александър Цветков, Петър Златинов, Армандо Ваюши, Джордан
Контузен: Илко Пиргов
Наказани: няма
Треньор: Златомир Загорчич



МАЧОВЕТЕ ИМ ДО МОМЕНТА

24.10.2011 г., 10 кръг
Литекс - Лудогорец 2:1
1:0 Георги Миланов (18), 2:0 Христо Янев (21), 2:1 Марселиньо (27)

22.04.2012 г., 25 кръг
Лудогорец - Литекс 1:1
0:1 Момчил Цветанов (75), 1:1 Станислав Генчев (80)

16.09.2012 г., 5 кръг
Литекс - Лудогорец 0:2
0:1 Емил Гъргоров (16), 0:2 Мичел Бургзорг (71)

07.04.2013 г., 20 кръг
Лудогорец - Литекс 0:0

Баланс: 4 мача, 1 победа за Лудогореч, 2 равенства, 1 победа за Литекс, г.р. 4:3

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Лудогорец е в серия от 24 поредни домакински мача без загуба в шампионата.

* Литекс е единственият отбор в "А" група, който не е загубил и при двете си визити в Разград.

* Ловчанлии са единственият тим от сегашния състав на елита, срещу който Лудогорец има само 1 победа в досегашните си 4 двубоя с тях.

* "Оранжевите" допуснаха гол във всеки от последните си 5 шампионатни мача.

* Само Румен Трифонов от Локо (Сф) успя да вкара гол във вратата на шампионите в последните им 5 мача за първенство.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ