Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Участието на ЦСКА в турнира Лига Европа и в новия шампионат отново е поставено на карта. В петък от Черноморец са изпратили писмо до УЕФА, в което призовават “червените” да останат без лиценз. Отново причината е в дълга на столичани по трансфера на Мишел Платини.

“За първи път уведомихме УЕФА за некоректното поведение на ЦСКА в началото на годината. Трябваше да ни платят парите за Платини до 31 декември, но не го направиха и сезирахме евроцентралата. Знаете, че именно заради тази сума ЦСКА отнесе и сериозна глоба. От “Българска армия” настояваха, че датата за изчистване на задължението е 30 юни, но и към нея не преведоха сумата по сметката ни. Затова в петък изпратихме ново писмо до председателя на Лицензионната комисия към УЕФА. Попитахме го как ЦСКА ще играе в евротурнирите като не е изряден платец, въпреки че се намира под постоянен мониторинг”, обясни пред БЛИЦ Пламен Киряков.

Оказа се, че сумата която бургазлии имат да прибират по трансфера на Мишел Платини, надхвърля 1 млн. лева.

“По самата сделка ЦСКА трябва да ни преведе близо 273 000 евро. Към тази сума обаче трябва да се добавят още 300 000 евро от трансфера на Платини в Динамо (Букурещ). В договора между Черноморец и ЦСКА бе записано, че нашият клуб запазва 30 процента от правата на футболиста, а минималната сума, за трансфер на Платини е 1 млн. евро. Затова настояваме да получим и 30 % от 1 млн., без значение за колко пари ЦСКА са продали нападателя в Динамо”, продължи още Киряков.

Той потвърди и че днес сутринта е имал преговори с представители на ЦСКА за въпросните задължения.

“Да така е. Предложиха ни да разсрочим плащанията, но на нас ни омръзна постоянно да ги разсрочваме. Не се съгласихме”, завърши Киряков.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ