ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Задава се здрава битка между "Левски" и ЦСКА за полузащитника на Берое Стефан Велев. БЛИЦ разбра, че вчера националът е имал разговори с ръководството на настоящия си клуб за удължаване на договора му. 23-годишният полузащитник има контракт с Берое до края на настоящия сезон, но категорично отказва да го поднови.

Велев вече изявил желание да си тръгне от Стара Загора и да продължи кариерата си в някой от двата български гранда. Известно е, че "Левски" и ЦСКА се интересуват от него, като "армейците" дори наскоро изпратиха Аспарух Никодимов-Паро да го гледа на живо. Не е тайна, че Илиан Илиев искаше да вземе Стефан Велев със себе си на "Герена", но шефовете на Берое му лепнаха висока трансферна сума, което отказа "Левски". Сега обаче "сините" се надяват през зимата да подпишат предварителен договор с халфа и след края на сезона той да се присъедини към гранда. В битката за национала се очаква да се включи и ЦСКА, но към момента изглежда по-вероятно Велев да заиграе в "Левски" заради Илиан Илиев.

Халфът, който е юноша на Септември (София), показа голямо развитие през миналия сезон и неслучайно напоследък често попада в националния отбор. За предстоящата на 14 ноември контрола с Украйна обаче Велев не получи повиквателна от Любослав Пенев. 23-годишният футболист смятал, че ако в момента беше част от "Левски" или ЦСКА, всеки път щеше да е в "А" тима на родината.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА

2_6.jpg