ЦСКА е на път да привлече двама нигерийци, единият от които е национал на родината си. Въпросните футболисти ще започнат зимната подготовка с шампионите и почти сигурно ще останат на “Армията”. Единият играч е халф, а другият е нападател. Полузащитникът има мачове за националния отбор на Нигерия, като почти сигурно става въпрос за Емануел Омодиагбе, който играе навсякъде в халфовата линия.
 
Двамата ще пристигнат от един от най-силните отбори в първенството на Нигерия Хартланд, чийто треньор е българинът Митко Добрев. След 13 кръга тимът, където от лятото играе и бившият нападател на ЦСКА Петър Станев – Царицата, е на трето място с 24 точки, колкото имат и първите два отбора в класирането. Именно двамата българи ще съдействат при преминаването на нигерийците в редиците на “червените”.
 

Междувременно Локо (Мз) е готов да се раздели с португалския си нападател Руи Мигел, който също има вероятност да акостира на “Българска армия”. БЛИЦ вече писа, че нападателят на Ботев Дормушали Саидходжа и халфът на Сливен Коста Янев са в списъка на Димитър Пенев за зимната селекция./БЛИЦ