Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Нападателят, който треньорът на “Левски” Илиан Илиев иска да привлече в състава си, е младежки национал на Португалия, пише “Тема Спорт”. От ръководството на “Левски” обявиха, че чаканият нападател е млад и собственост на силен европейски отбор. Кратко проучване показва, че това най-вероятно е 21-годишният Уилсон Едуардо. Той е младежки национал на Португалия и е собственост на гранда Спортинг (Лисабон). В момента нападателят играе под наем в Олянензе.

Едуардо е роден през 1990 година в областта Педрас Рубас в близост до Порто. Той започва в юношеските формации на Порто, но още на 13 години преминава в академията на столичния Спортинг. Така и не успява да пробие в първия състав на “лисабонските лъвове” и всяка година е преотстъпван на отбори от различните нива на португалското първенство. Дебютира в мъжкия футбол през 2009 година с екипа на третодивизионния Реал Масама, а през следващата година играе отново под наем във втора лига за отбора на Портимонензе. През сезон 2010/2011 дебютира в първия ешалон на португалското първенство за Бейра Мар. През последния сезон играе отново под наем в Олянензе, като в 27 мача отбелязва 7 гола. Уилсон Едуардо е част от младежки национален отбор на Португалия до 20 и до 21 години. За младежките формации има 15 мача и 6 гола.

Много вероятно е обаче сделката да не се осъществи заради високите финансови претенции на играча. При това положение Илиан Илиев ще се насочи към останалите варианти за нов нападател. Според източници на “Тема Спорт” двама от футболистите, които са предложени на “синия” наставник, са французи. Единият е собственост на сериозен клуб от френската Лига 1.