Националът на Словакия Петер Петраш се присъедини към Левски и тази сутрин е провел първа тренировка с отбора. 30-годишният десен бек в момента е свободен агент. На "Герена" обаче крият новото попълнение, тъй като заниманията на отбора са закрити. Петраш ще излезе за втора тренировка с екипа на "сините" от 16 часа отново на официалния терен на стадион "Георги Аспарухов".

Опитният десен бек ще бъде тестван в следващите няколко дни от Георги Иванов-Гонзо, след което ще се реши дали да му бъде предложен договор. За последно националът на Словакия е носил екипа на Слован (Братислава). До момента има 9 мача за "А" тима на страната си, която ще участва на Мондиал 2010. Словакия е в група с Италия, Парагвай и Нова Зеландия. Бранителят е взел участие само в една от световните квалификации.

През миналия сезон Петраш има записани 11 мача за Слован, като е вкарал и 1 гол. С тима от Братислава печели и шампионската титла, която е първа в кариерата му. Преди това бранителят се е състезавал още за Интер (Братислава), Артмедия и Сатурн (Раменское).

Любопитното е, че Петраш игра по 90 минути и в двата мача за Артмедия срещу Левски в двубоите от 1/16-финалите за Купата на УЕФА през февруари 2006-а. Тогава "сините" спечелиха с 1:0 като гост и с 2:0 на стадион "Васил Левски" след голове на Емил Ангелов-Бабангида.

След преминаването на Живко Миланов във Васлуй Гонзо има на разположение само младока Стефан Станчев за поста десен бек. /БЛИЦ