Българският национал Ивайло Чочев даде интервю за клубната телевизия на ЦСКА 1948. 27-годишният халф коментира амбициите с червената фланелка. Той говори за дните, прекарани в лечение на тежката контузия и престоя си в Италия, което игра за Палермо и Пескара.

"Имах няколко срещи с ръководството на ЦСКА. Разбрахме се бързо и съм доволен, че ми подадоха ръка в труден за мен момент. Надявам се да вляза да играя колкото се може по-бързо. Играх с Венци Василев и Мартин Камбуров преди да отида в Италия. Добри момчета и добри футболисти. Те са едни от хората, които ми помагаха, когато бях в ЦСКА на една крехка възраст. Изградили сме едно добро приятелство, особено с Венци Василев", коментира Чочев.

"Състоянието ми се подобрява с всеки изминал ден. Очакванията са в средата на септември или в края на месеца да мога да играя минути за отбора. Нека обаче не бързаме много. Надявам се, че тези прогнози, които дават да се сбъднат. Направих доста мачове и години в Италия, което ме радва, защото за един българин да се задържи в толкова силно първенство, е трудно. Там научих, че трябва много работа. Има футболисти с по-малко качества, но с много труд успяват. Научих се на дисциплина и раздаване на терена. Научих доста неща, които мисля, че ще ми бъдат полезни за в бъдеще", допълни националът.

"За един футболист най-тежкото нещо е да бъде извън терена и да гледа как съотборниците му играят. Наистина това бе най-тежкият момент в моята кариера. Аз съм позитивно настроен и вярвам, че в най-скоро време ще го преборя. Оценявам всичко, което съм постигнал и всички неща, които имам. Тренирам всеки ден, тренирам много и се надявам да си върна нивото. Ще бъде много трудно да върна предишното си ниво, но аз вярвам. Много хора не вярват, че ще успея да го постигна, но аз вярвам, че с много труд и постоянство ще си върна онази форма, в която бях и преди", допълни опитният футболист.

"Записахме два добри резултата срещу два добри отбори. Тежка програма в началото, но радващото е, че не загубихме. Моите виждания за отбора са, че в него има много млади футболисти, които са до опитни играчи като Мартин Камбуров, Венци Василев, Галин Иванов, Дани Младенов, Димо Атанасов, Сашо Александров, които могат да помогнат на по-младите. Мисля, че колкото повече родните отбори залагат на български футболисти, толкова по-добре за националния отбор. Аз съм „за” да има и чужденци, но да бъдат качествени и да могат да решат всеки мач в даден момент", завърши Ивайло Чочев.