Българският национал Цветан Генков продължава да си търси парите от Локомотив (Сф). Нападателят на полския Висла (Краков) иска от бившия си клуб две суми - 8 000 евро от закъсняло плащане и 30 000 евро като част от специален анекс към договора му.

От “Надежда” обаче не се трогнаха от претенциите на своята ексзвезда. Дори напротив, шефовете на “червено-черния” клуб са бесни от решението на Генков. “Взехме това момче от Мездра, когато никой не го знаеше кой е. Направихме го звезда. Благодарение на Локомотив той стана национал и заигра в чужбина. Необясними са претенциите му към клуба, откъдето тръгна към върха. Дотогава той беше Господин Никой. Това е въпрос на морал”, коментираха пред БЛИЦ от “Надежда”.

“Според мен, Генков няма никакво основание да претендира за пари от Локомотив. Още повече, че той е взел на ръка 300 000 евро при трансфера си”, коментира адвокатът на столичния клуб Михаил Михайлов. Цветан игра за последно за “железничарите” през календарната 2010 г. Той бе преотстъпен от Динамо (Москва). През зимата на 2011 г. руският клуб продаде нападателя на полския Висла (Краков).

Иначе при първия си период в “Локо” Генков пристигна там през 2004 г. и остана до лятото на 2007 г. Тогава нападателят стана голмайстор на първенството и бе продаден на Динамо за 2,25 милиона евро.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ