Националът на България и футболист на АПОЕЛ (Никозия) Георги Костадинов страда от леко мускулно разтежение на бедрото и в момента не тренира с основната група на тима си, съобщава кипърска медия.

Травмата е получена по време на лагера на отбора в сръбския курорт Златибор, където кипърските шампиони изиграха три приятелски мача. Костадинов беше ударен в крака при единоборство в третата среща – срещу Раднички (Крагуевац), но не излезе от игра, а поиска да продължи, тъй като болката в момента не е била нетърпима.

След това обаче е направен преглед, който е установил разтежение първа степен, а лекарите са препоръчали няколко дни почивка. Така българския футболист няма да играе в контролната среща с АЕК (Ларнака) в сряда, а на следващия ден ще поднови занимания.

АПОЕЛ ще се включи от втория квалификационен кръг на Шампионската лига заради клубния коефициент в ранглистата на УЕФА. Техен съперник ще бъде победителят от двойката Петрокуб Хинчещ (Молдова) – Ордабаси (Казахстан), в първата среща приключили при 0:0. Мачовете от втория кръг на квалификациите в Шампионската лига са на 23-и и 30/31 юли, а кипърците са домакини в първата среща.