Юношеският национален отбор (родени 1995 година) постигна изразителна победа с 5:0 в контрола, играна в Правец. Съперник на избранниците на селекционера Александър Димитров беше формацията на Методи Деянов (родени 1996 година).

Два гола вкара Милчо Ангелов, а по веднъж се разписаха Никола Колев, Георги Минчев и Кирил Деспотов.

Мачът беше изгледан от Любослав Пенев и помощниците му в "А" отбора - Ради Здравков и Йордан Йорданов.
Четирима от 15-годишните играха за тима на "батковците" и не е изключено за някоя от следващите контроли да бъдат извикани и други момчета. Треньорът на 16-годишните Александър Димитров не скри задоволството си от напредъка, който показват неговите футболисти в последните месеци.

"Вниманието и грижите от страна на БФС дават резултат. Радват ме най-вече характера и амбицията на играчите. Това е най-голямата промяна в отбора в положителна насока. Убеден съм, че сме на правилен път и ще постигнем още резултати. За мен е много важно и отношението на Любослав Пенев и неговият екип към нашата работа. Вече има създадена единна програма, по която ще се готвят всички юношески национални отбори", заяви за сайта на БФС Александър Димитров.

Подготовката на момчетата ще продължи с нов лагер още в началото на следващата година в спортен комплекс "Спорт палас" в Сливен. До март, когато ще бъдат определени финалистите на Европейското първенство, отборът ще изиграе и 7 контроли. Най-сериозната проверка на нашите ще бъде с Холандия, ако преговорите завършат успешно.