Юношеският национален отбор на България, родени 1998 г., имаше странен съперник днес във втория ден на международния юношески турнир в Баку - Каспийска купа. Младите български таланти се наложиха с 1:0 над Афганистан с гол от дузпа на Тонислав Йорданов буквално в последната минута на двубоя.

Наказателният удар беше изработен от най-добрия на терена в българския състав - Валери Христов. Футболистът на Черно море се вряза в наказателното поле на афганистанците и беше подкосен. Голмайсторът на Литекс Йорданов не сгреши от бялята точка. Три минути преди гола пък заради червен картон беше изгонен десният защитник Илиян Попов, играч на "Левски".

Така след вчерашното поражение от Азербайджан сега българите печелят три точки и вероятно ще останат на 2-о място в група 1, което ще ги прати в разиграването на местата 5-8.

Иначе срещата днес беше доста слаба като ниво, без кой знае колко голови положения. Старши треньорът на тима Александър Георгиев не можеше да разчита на получилия контузия вчера Валентин Йосков, който освен водещ нападател, е и капитан на отбора.