Юношеският национален отбор на България до 17 години започна подготовка за елитния квалификационен кръг за Евро 2013. Първият мач на "лъвовете" на Методи Деянов е на 26 март срещу домакина на мини турнира Германия. В потока са още Украйна и Естония, информира официалният сайт на БФС.

За лагера в "Царско село" са повикани 20 футболисти, а за квалификацията ще заминат 18. Преди отпътуването за Германия България (U17) ще изиграе и една приятелска среща на родна земя, като за съперник ще се избира между Левски и Славия. Въпросната контрола ще бъде на 21 март от 15.00 часа.

Защитникът Алеко Алеков междувременно остана без лаптоп. Футболистът на Новара бе пуснат два дни по-рано, но багажът му не пристигна с него в България, припомня Проспорт.бг. 24 часа по-късно Алеко е установил, че от куфара му липсва лаптопа, за което е съставен констативен протокол и тепърва случаят ще се изяснява от авиокомпаниите.

Прави впечатление също, че треньорският щаб е останал трайно доволен от изявите на по-малкия на години вратар Димитър Митов. Очаква се стражът на Чавдар (Етрополе) в следващите три седмици да стане собственост на английския Нотингам Форест. В момента се уреждат формалностите, на практика преговорите по условията вече са приключили.

Разширен състав на България (U17):

Вратари: Станислав Димитров (Левски), Димитър Митов (Чавдар, Етрополе).

Защитници: Владимир Айтов (Ботев, Пловдив), Майк Кръстев (Славия), Мики Орачев (Левски), Алеко Алеков (Новара, Ит), Стефан Велков (Славия), Мирослав Иванов (Славия), Чавдар Ивайлов (Литекс).

Полузащитници: Серкан Юсеин (Ботев, Пловдив), Валентин Томов (Ботев, Пловдив), Сава Савов (ЦСКА), Янис Карабельов (Славия), Емил Стоев (Славия), Емил Петров (Литекс), Антонио Вутов (Левски).