Юношеският национален отбор на България до 19 години загуби с 0:2 от Босна и Херцеговина във втората от двете контроли между двата тима, която се проведе на Националната футболна база в Бояна. Във вторник двата отбора завършиха при 4:4 отново в Дома на футбола.

Недим Хаджич даде аванс на гостите в 13-ата минута, след като се освободи от защитник в наказателното поле и с прецизен удар по диагонала реализира за 0:1. В 34-та минута Демирел Веладжич удвои преднината на гостите с глава след центриране на Чатич отдясно.

Българските национали вдигнаха оборотите след почивката и създадоха доста положения. В 49-та минута Кабов пробва диагонален шут, но топката се отби в лявата греда. В 56-та минута Хаджич остана сам срещу Шейтанов, който отрази неговия изстрел.

До края на срещата българите продължиха да търсят път към вратата на съперника, но ударите на Тони Иванов и Кабов не намериха целта, а на два пъти и стражът на гостите Канурич се намеси решаващо, отразявайки изстрелите на Стаматов и Дост.

Приятелските мачове с Босна и Херцеговина бяха част от подготовката на българския отбор за първия квалификационен кръг за Евро 2018. България е в Група 8 заедно с Англия, Исландия и Фарьорските острови. Страната ни ще бъде домакин на мачовете, които ще се състоят от 8 до 14 ноември 2017 година.

България U19 – Босна и Херцеговина U19 0:2
0:1 Хаджич (13), 0:2 Веладжич (34)

България U19: Димитър Шейтанов, Иван Турицов (60-Ертан Томбак), Надим Ангелов, Валентин Антов, Матео Стаматов, Емил Янчев (46-Станислав Иванов), Ерол Дост, Илия Юруков, Тони Иванов (75-Георги Славчев), Петър Христов (46-Радослав Живков), Атанас Кабов
Селекционер: Ангел Стойков