Юношеският национален отбор до 17 г. победи с категоричното 6:1 Пирин (Благоевград) U17 в учебна игра, която се проведе на стадион „Спартак“ в Сандански, където "трикольорите" са на подготвителен лагер. Играчите на Александър Димитров бяха разделени на два различни състава във всяко от полувремената, а тримата вратари - Даниел Наумов, Димитър Шейтанов и Илиян Узунов записаха по 30 игрови минути в срещата.

Играта беше равностойна в началото на двубоя, като темпото бе високо. Националите създадоха няколко положения, които бяха неутрализирани от вратаря на Пирин (Бл). 20 минути след началото на мача България поведе в резултата. Тонислав Йорданов беше изведен зад защитата на съперника и с акробатично изпълнение реализира за 1:0. Малко след това футболистите ни вече водеха с 2:0. Алекс Боримиров центрира от корнер, Тонислав Йорданов изпревари защитник на Пирин и отклони топката към Росен Христов, който я засече във вратата от непосредствена близост. В края на първата част резултатът стана класически. Националите ни организираха бърза атака, която Павел Головодов завърши с гол.

През второто полувреме съставът на България се смени изцяло. Тимът ни засили натиска над съперника и доминираше на терена, като играта се пренесе изцяло в половината на Пирин. Това доведе до нов гол в полза на футболистите ни. Валентин Йосков вкара за 4:0. След грешка в отбраната на България, играчите на Пирин успяха да върнат един гол. Още в следващата атака националите отново възстановиха разликата от 4 гола, след като Илиян Стефанов бе точен за 5:1. До края на двубоя възпитаниците на Александър Димитров продължиха да играят на високо темпо, да комбинират добре по между си и да създават положения пред вратата на Пирин, като успяха да реализират нов гол. В последната минута на срещата Валентин Йосков отбеляза второто си попадение в мача за крайното 6:1.

Това е втори подготвителен лагер за тима под ръководството на Александър Димитров. Първият се проведе в Правец през декември миналата година, като включваше една контрола срещу Славия U17, която юношите спечелиха с 3:0.

Както е известно, отборът ни ще участва на Евро 2015 (6-22 май), на което страната ни ще бъде домакин.

Съставът на България през първото полувреме:

Даниел Наумов - Димитър Шейтанов, Атанас Ташолов, Павел Головодов, Мартин Симеонов, Мариян Димитров, Радослав Димитров, Ивайло Климентов, Алекс Боримиров, Георги Русев, Тонислав Йорданов, Росен Христов

Съставът на България през второто полувреме:

Димитър Шейтанов - Илиян Узунов, Петко Христов, Кристиян Славов, Валери Христов, Димитър Савов, Фабиен Георгиев, Георги Янев, Илиян Стефанов, Валентин Йосков, Светослав Ковачев, Асен Чандъров