Националният отбор по футбол за юноши до 16 години победи с 1:0 сборния немски тим Нидерзаксен U16 в контролна среща. Мачът се игра на един от терените на комплекс "Царско село".

Единственото попадение в проверката падна в 20-ата минута, когато Валентин Николов подаде към Стефан Статев, който откри резултата. 

Този мач беше последен за годината за селекцията на Любомир Божанков. 

"Честито на отбора. През цялата година тези момчета хвърлиха толкова много сили, особено на турнира в Русия. Беше ми болно, че там не взехме победа, за да си повярват. Пожелахме си да завършим с победа, за да може, като се съберем през 2019-а, да имаме различно самочувствие", коментира Божанков пред Viasport.bg след победата.   

"За този лагер имаше доста момчета, които липсваха. Някои бяха спрени от своите клубове. Имаше контузени, затова направихме само три смени в мача. Мартин Хайдаров беше с вирус, но преди двубоя не беше уведомил нито мен, нито доктора. Но на сутринта вече нямаше сили. Прави му чест, че въпреки това каза, че ще играе. Посмяхме му се, но това е вид характер, който ние оценяваме. По време на лагера имаше играчи с обърнати глезени, с разтежение, болни. Добре поне, че се случва сега, дано да не става по време на квалификации. Но те показаха, че може да се разчита на тях", каза още селекционерът на България U16.