Юношеският национален отбор на България до 16 години победи с 3:2 връстниците си от Нидерзаксен в контрола, която се игра на комплекс „Царско село“. Това беше първа официална приятелска среща за новосформирания национален тим, за родените през 1999 г. Селекционерът Галин Иванов даде шанс на всичките 22-ма играчи да вземат участие в мача, като те бяха разделени на два различни състава във всяко от полувремената.

През първата част гостите от Германия имаха териториален превес. Въпреки това, в средата на първата част при добра атака на българите Иван Митрев откри резултата. В 35-ата минута Николай Янков си вкара автогол за 1:1. През второто полувреме в 50-ата Калоян Кръстев от Славия отново изведе българите напред след отлично овладяване на топката и прецизен завършващ удар. Малко след това късметът отново ни изневери. Германците организираха добра атака отляво, топката беше центрирана към нападател на гостите, който стреля с глава. Петър Петров не се намеси добре и си вкара автогол за 2:2. Все пак, момчетата на Галин Иванов стигнаха до победата, след като Никола Гавов се възползва от неразбирателство в отбраната на Нидерзаксен и оформи крайното 3:2 за България.

Селекционерът Галин Иванов сподели след края на двубоя, че е доволен от успеха. „Най-доброто от мача е, че стартирахме с победа. Има какво да се желае от играта, както от тактическо естество, така и по отношение на агресията. Довелен съм от старанието и желанието за игра на момчетата. Имаше притеснение в отбора, което е разбираемо. Досега не сме имали официална приятелска среща. Трябва да се работи в посока на по-трайно владеене на топката“, каза селекционерът на националите до 16 години.

Съставът на България за първото полувреме:
Димитър Шейтанов, Иван Турицов, Мартин Семерджиев, Николай Марковски, Мартин Костадинов, Димитър Костадинов, Николай Янков, Тони Иванов, Александър Златков, Атанас Кабов, Иван Митрев

Съставът на България за второто полувреме:
Петър Петров, Димитър Калчев, Петър Рогозенски, Кристиян Арсовски, Димитър Илиев, Илия Юруков, Мартин Ковачев, Георги Божилов, Никола Гавов, Хюсеин Трайков, Калоян Кръстев