Българският национален отбор замина за Кипър, където утре ще проведе контролна среща с домакините. Мачът на „АЕК Арена“ в Ларнака започва в 19:00 часа. Преди отлитането на тима част от играчите от селекцията на Младен Кръстаич дадоха изявления пред медиите. В неделя пък националите гостуват на Люксембург за друга приятелска среща.

„Това са важни две контроли за нас, в които ще обиграем отбора. Трябва да се подготвим добре за квалификациите през март. Отборът ни е млад, има много неопитни момчета, но има и играчи с повече рутина. Надявам се да затвърдим добрите игри, които показахме срещу Северна Македония и Гибралтар“, коментира Кирил Десподов

„Винаги е имало дисциплина в националния отбор. Ако я няма, няма да вървим нагоре. Дисциплина, себераздаване и характер – това са нещата, които изисква треньорът. Вижда се желанието на момчетата. Искаме да има добри резултати и да играем на голямата сцена. Започва едно ново поколение – младо, което се надявам, че ще радва цяла България“, допълни нападателят.

Вратарят Даниел Наумов също застана пред медиите. Той отличи дисциплината в отбора, която е била наложена от новия селекционер Младен Кръстаич.

„Очаквам да продължим възхода от предните два мача, да изпълним очакванията на треньорския щаб и да спечелим. Искам да отлича дисциплината, която донесе новият треньор. България трябва да играе по същия начин, както през последните ни две срещи. Трябва да покажем надграждане. Целият отбор е до голяма степен подмладен, но се познаваме добре. Аз съм играл с повечето момчета в младежкия национален отбор“, заяви Наумов.