Българският национален отбор по футбол се свлече с едно място в месечната ранглиста на ФИФА. През юли момчетата на Любослав Пенев нямаха мачове и това се отрази на рейтинга им. Сега България заема 53-о място с 596 точки.

Испания продължава да води в ранглистата, следвана от Германия. Чудото Колумбия продължава да изумява и вече е трета в света, изпреварвайки Аржентина. Холандия допълва Топ 5, следвана от противника ни в световните квалификации Италия.
Чехия и Дания заемат съответно 26-о и 27-о място в списъка. Армения е 66-а. Малта пък бележи спад с 1 позиция до 1234-ата в ранглистата.

В топ 20 има една промяна с влизането на САЩ след спечелената КОНКАКАФ Голд къп миналия месец. Американците вече са на 19-о място след 22-рото преди месец и това е тяхно първо попадане при 20-те най-добри от 20 години насам. В другите континенти водачи са Кот д'Ивоар (18) в Африка и Япония (37) в Азия. Панама, която стигна до финала в КОНКАКАФ Голд къп след успех над Мексико на полуфинал, се изкачи с 11 позиции и вече е на 40-о място.