Наш национален отбор най-после успя да ни зарадва с някакъв успех, след като напоследък търпим резил след резил на всякакво ниво. Националите ни по футзал победиха с категоричното 5:1 Гърция в решителен мач за продължаване в следващата фаза на квалификациите за Световното, което ще се проведе в Тайланд през 2012 година.

България бе домакин на двубоите от Група "B", като срещите се играха в столичната зала "Христо Ботев". Нашите първо надделяха с 8:4 над Андора, след което паднаха от Норвегия с 2:3.

В срещата с Гърция "трикольорите" имаха нужда от задължителна победа с над 2 гола разлика. Само при това условие България щеше да продължи напред в квалификациите.

Селекцията на Венелин Иванов тотално надигра елините и заслужено се поздрави с изразителния успех. С 2 попадения във вратата на гостите се отчете Станислав Василев, а по веднъж вкараха братята от Варна - Благовест и Бойчо Мареви, както и Даниел Несторов.

Следващата фаза на световните квалификациите ще се играе от 14 до 18 декември. В нея, като победители от група "В", попадаме в Група 2 заедно с Италия, Румъния и Полша.