Националният отбор по футзал има нов треньор. БЛИЦ разбра, че за селекционер на държавния тим е утвърден Иван Стоилов, който е наставник на шампиона на София - УНСС. На младия специалист ще помага Свилен Иванов от варненския МАГ.

"Вече 10 години съм във футзала. Доволен съм, че ми гласуваха доверие, но добре осъзнавам с каква отговорна работа се захващам. Ще дам всичко от себе си за националния отбор и се надявам заедно с моя екип и състезателите да успеем. Предстоят ни две контроли с Македония, с които започваме подготовка за световните квалификации през 2015 г. Ще гостуваме на македонците, а мачовете ще бъдат на 14 и 15 юни в Струмица", съобщи Иван Стоилов пред БЛИЦ.

"Ще дадем шанс и на нови момчета, които досега не са получавали повиквателни. Целта е да съберем най-добрите състезатели и с много работа се надявам до 2-3 години да дойдат добрите резултати", добави треньорът.

Припомняме, че след като Венко Иванов напусна поста през миналата година за временен селекционер на националния отбор по футзал беше назначен Димитър Патев (Гранд Про), който си партнираше с наставника на "Левски София Запад" Иво Николов. Последните мачовете на България бяха гостувания на Румъния в контроли, които нашите загубиха с 0:4 и 1:6.